۱۳۸۹ بهمن ۵, سه‌شنبه

مدیریت در گوگل

Google
 
 


گوگل با تمام سازمان‌هايي كه تا به امروز ديده‌ايم، متفاوت است. مي‌توانيم اين تفاوت را در نحوه تعامل اعضا با يكديگر، در ساختار سازماني، در سخت‌افزارهايي كه مورد استفاده قرار مي‌گيرند، در سيستم‌عامل اختصاصي آن و حتي در نحوه استخدام پرسنل تازه مشاهده كرد.

براي اين‌كه كمي با اين وجه تمايز و اين تفاوت آشنا شويد، به‌عنوان يك پيشنهاد توصيه مي‌كنم به سايت گوگل مراجعه کرده و راهنمايي‌هاي گوگل را براي ارجاع درخواست كار به گوگل مطالعه كنيد.

خودتان متوجه مي‌شويد، اين روش استخدام با روشي كه باقي شركت‌ها براي استخدام دارند، چقدر متفاوت است. اما در كنار اين جذابيت‌ها، واقعيت‌هايي نيز وجود دارد كه ممكن است شما از آن‌ها با خبر نباشيد.



1. آيا تا به حال صفحه اصلي سايت گوگل را با صفحه اصلي سايت‌هاي ديگر موتورهاي جست‌ و جو (مانند Yahoo،Bing، AltaVista و...) مقايسه كرده‌ايد؟

آيا تا به حال به اين نكته توجه كرده‌ايد كه چرا صفحه اصلي سايت شركت گوگل اين قدر ساده و مختصر است؟ مي‌دانيد دليل اصلي اين سادگي چيست؟ دليل اصلي اين قضيه اين است كه سازندگان سايت (لري پيج و سرگئي برين) با HTML و تكنيك‌هاي زيباي آن آشنا نبودند. به همين دليل سايت در ساده‌ترين شكل ممكن طراحي شد!

2. در جست ‌و جوهاي گوگلي حتماً با كليدي به نام «I feel lucky» يا اگر از گوگل فارسي زبان استفاده مي‌كنيد با كليد «جست‌وجو با بخت و اقبال» آشنايي داريد. اين كليد تا به امروز خيلي توسط مراجعه‌كنندگان به سايت مورد استفاده قرار نگرفته است!

اما همچنان در سايت اصلي وجود دارد. در نسخه‌هاي اوليه و آزمايشي گوگل تصميم گرفته شد، اين كليد از صفحه حذف شود، اما اين ترديد به وجود آمد كه ممكن است ميزان استفاده از گوگل بسيار پايين بيايد. بنابراين به دليل حس اطميناني كه به صورت ناخودآگاه تلقين مي‌كرد، اين كليد در صفحه باقي ماند. اين كليد يك كليداطمينان‌بخش به كاربر است!

3. آيا توجه كرده‌ايد، گوگل به ندرت تغيير مي‌كند؟ اگر به اين نتيجه رسيده‌ايد بايد به شما عرض كرد كه كاملاً در اشتباه هستيد. در گوگل تغييرات بسيار آهسته، اما به صورت ممتد اتفاق مي‌افتند. مراجعه‌كنندگان هرگز متوجه تغيرات ناگهاني نخواهند شد. استراتژي اصلي گوگل اين است كه هرگز كاربرانش را با تغييرات عمده رو‌به‌رو نكند. به‌عنوان مثال، كاربران Excite@Home قابليت‌ها و ويژگي‌هاي جديد را تجربه مي‌كنند، بدون اين‌كه به آن‌ها اطلاعي در مورد قابليت‌هاي جديد داده شود.

4. حتماً شما هم به سرويس ترجمه گوگل سري زده‌ايد و شايد يكي از استفاده‌كنندگان از اين سرويس‌ها باشيد. جالب توجه است كه بدانيد گوگل بزرگ‌ترين شبكه مترجمان در دنيا را دارد! (البته حتماً مي‌دانيد كه استفاده از اين سرويس نيز رايگان است)

5. به‌طور حتم، مي‌دانيد كه روزانه چند ميليون ايميل به صورت Feedback براي شركت گوگل ارسال مي‌شود. اما ممكن است ندانيد كه تمام اين ايميل‌ها بررسي مي‌شوند. براي اطمينان از صحت اين گفتار، كافي است يك ايميل به گوگل بزنيد و يك درخواست منطقي يا يك پيشنهاد براي آن‌ها بفرستيد. ارسال ايميل به گوگل يك كار بيهوده نيست، در اصطلاح گوگل تمام ايميل‌ها را مي‌خواند.

6. گوگل به كارمندان خود در هر سطحي اين اجازه را مي‌دهد كه بيست درصد از زمان كاري خود را براي پروژه‌هاي مطلوب خودشان صرف كنند. به‌طور حتم، بيست درصد از زمان كاري با احتساب تعداد كارمندان گوگل عدد بسيار بزرگي خواهد شد. اما ممكن است ندانيد كه خيلي از سرويس‌هاي بزرگي مانند Orkut كه در بسياري از كشورها خيلي پربازديد‌كننده است، نتيجه همين سياست كاري است.

7. سياست كاري گوگل نشأت گرفته از يك سري شعارها است. يكي از اين شعارها اين است: «به كاربران چيزي را كه مي‌خواهند در زماني كه درخواست مي‌كنند، بدهيد.»

8. سرويس محبوب Gmail قبل از انتشار به‌عنوان يك سرويس عمومي به مدت دو سال به صورت آزمايشي درون سازمان استفاده مي‌شد. طي اين مدت با بررسي كاربران، توانستند كاربران سرويس‌هاي Email را به شش گروه مختلف دسته‌بندي كنند.

اقدام بعدي طراحي و بهينه‌سازي دوباره براي تطبيق دادن امكانات و ويژگي‌هاي سرويس ايميل گوگل با خواسته اين شش گروه از كاربران بود. نتيجه تعداد كاربراني است كه از اين سرويس ايميل رايگان استفاده مي‌كنند.

9. گوگل هر روز نتايج تحقيقات خود را به‌روز مي‌كند. شايد باور نداشته باشيد، گوگل حتي از آنتراكتيكا هم Feedback دريافت كرده و بررسي مي‌كند.


10. استاندارد كار در شركت گوگل بالاتر از استانداردهاي جهاني است. در دفتر مركزي گوگل حدود سه هزار نفر كارمند مشغول به‌كار هستند. به اين كارمندان Googler و به دفتر كار آن‌ها GooglePlex مي‌گويند!


 

هیچ نظری موجود نیست: