۱۳۸۹ بهمن ۳, یکشنبه

چند نکته برای تربیت اقتصادی کودک

پول را برای فرزندانتان هدف قرار ندهید بلکه آن را ابزاری برای رسیدن به هدف بدانید.
در تنظیم برنامه اقتصادی خانواده، از فرزندانتان نظرخواهی کنید و نظرشان را در جمع خانواده، مطرح و از برنامه و نظرهای زیبای آنان با توجه به سن و سالشان تشکر کنید. با این کار می توانید تفکر اقتصادی فرزندانتان را تقویت کنید و به شخصیت اجتماعی آنان، جهت ببخشید.
سعی کنید در ایام فراغت تابستان، کودکانتان را به کلاس ها و کارهایی هدایت کنید که مورد علاقه آنان باشد تا در آینده، تخصص و حرفه ای بیاموزند.
با کودکان، بازی خرید و فروش کنید تا از این طریق، مفاهیم آموخته شده در مدرسه را به خوبی در زندگی نمایشی و بعدها در زندگی واقعی، به کار گیرند.
مهارت قناعت کردن را به کودکانتان آموزش دهید و به آنان بیاموزید که از وسایل زندگی خود مانند مداد و کیف به خوبی استفاده کنند . به عنوان مثال، از بریده های کاغذ، برای ساخت کاردستی، محاسبات و یادداشت های موقتی استفاده کنند.
مرز بین بخل و قناعت را برای کودکان مشخص کنید.
سعی کنید کودکان را هنگام خرید با خود به بازار ببرید.
توصیه می شود هنگام خرید، کودکان مبلغ معامله را محاسبه و پرداخت کنند تا از این طریق، دانسته های آموزشگاهی به شکل کاربردی درآید.
هر چند مدت، کودکان بالای ۵ سال را با رعایت نکات ایمنی به فروشگاه محله بفرستید تا خودشان خرید کنند، در این هنگام هیچ گاه به دست فرزندتان یادداشتی مبنی بر اقلام خرید ندهید. بگذارید کودکتان از تمامی حواس خود استفاده کند.
برای فرزندتان در بانک، حساب پس انداز همراه با سود افتتاح کنید. در این هنگام، سعی کنید فرزندتان با شما در بانک حضور یابد، حضور کودکان بالای ۸ سال در بانک برای بازکردن حساب، بسیار لذت بخش است.
پول های جمع آوری شده قلک کودکتان را به حساب بانکی او انتقال دهید.
اگر خودتان فروشنده کالایی هستید، گاهی از کودکتان برای فروشندگی کمک بگیرید و آداب فروش را به طور غیرمستقیم به او آموزش دهید.
در صورت امکان، گاهی فرزندتان را به محل کارتان ببرید تا از نزدیک با دنیای مشاغل آشنا شود و گاهی هم محصول کار و هنر او را خودتان یا اعضای دیگر خانواده خریداری کنید. با این کار، فرزندتان از درآمد دسترنج خود لذت می برد و هم چنین برای کار و هنر بهتر در آینده، آماده می شود.



هیچ نظری موجود نیست: