۱۳۹۱ اردیبهشت ۱۳, چهارشنبه

چگونه سیگار را ترک کنیم؟

توتون برای بدن انسان مضر است. همه می‌دانیم که افراد سیگاری بیشتر از سایر افراد گرفتار بیماری می‌شوند. ضمن اینکه سیگاری‌ها به مراتب کمتر از مردم عادی عمر می‌کنند. اگر شما هم جزو افراد سیگاری هستید و به سلامتی خود اهمیت می‌دهید، لازم است هر چه سریع‌تر به فکر ترک آن باشید.
how-to-quit-smoking-basics.jpg
بسیاری از افراد ترک سیگار را عملی سخت می‌پندارند. نیکوتین ِ سیگار بسیار اعتیادآور است و به راستی ترک سیگار را بدون کمکی جانبی، برای فرد سخت می‌کند. در واقع اکثر سیگاری‌ها برای بار اول که برای ترک سیگار اقدام می‌کنند، موفق به انجام آن نمی‌شوند، اما اگر واقعاً بخواهند، با چند بار سعی کردن، از پس ترک سیگار بر می‌آیند.
برنامه عملی
برای اینکه برنامه‌ی ترک سیگار را شروع کنید، لازم است ابتدا یک تصمیم قطعی برای شروع کار بگیرید؛ تصمیم شما باید به حد کافی جدی و قطعی باشد تا شما را برای طرح ریزی برنامه‌ای عملی برای ترک سیگار، مجاب کند.
در اولین مرحله باید از یک پشتیبانی مناسب برخوردار باشید. پشتیبان یا پشتیبان‌های شما را اعضای خانواده، دوستان، دکتر شما، همکارانتان، همکلاسی‌هایتان و حتی گروه‌های پشتیبان حضوری و تلفنی را شامل می‌شوند. پشتیبان‌ها حتی می‌توانند داروها و یا غذاهایی باشند که باید در دوران ترک سیگار مصرف می‌کنید تا به کمک آنها، و در کنار یک مدیریت صحیح، مراحل پایان دادن به این عادت را به خوبی طی کنید.
در مرحله‌ی بعدی، شما باید خود را برای مبارزه آماده کنید. برای مثال لیستی از مکان‌هایی که ریسک سیگار کشیدن شما را بالا می‌برند تهیه کنید. باید دقت و تلاش کنید که در طول دوره‌ی ترک سیگار خود، به این مکان‌ها رجوع نکنید. برای مثال اگر رفتن به کافه یا خانه‌ی برخی دوستان ممکن است باعث شود که هوس کشیدن سیگار به سرتان بزند، بهتر است برای مدتی به این مکان‌ها سر نزنید. به جای آنها بیشتر به مکان‌هایی بروید که اجازه‌ی سیگار کشیدن در آنها وجود ندارد. برای مثال می‌توانید به مکان‌های عمومی‌تر مانند سینماها، موزه‌ها و مراکز خرید سر بزنید.
زندگی ِ بدون سیگار را دوباره تجربه کنید
برای اینکه بتوانید معنی این عبارت را درک کنید، باید بتوانید یک زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر را برای خود متصور شوید. در دوره‌ای که نسبت به ترک سیگار اقدام کرده‌اید، مطمئناً بارها و بارها دلتان می‌خواهد پوکی به سیگار بزنید و دوباره لذت کاذب گذشته را درک کنید. اما باید با اراده خود سعی کنید تا دوباره به وضع قبل برنگردید.
بر طیق تحقیقات، یک سال پس از ترک سیگار، احتمال بروز حمله قبلی نسبت به افراد سیگاری به نصف می‌رسد. افرادی که سیگار کشیدن را کنار می‌گذارند، پس از پنج سال تقریباً به اندازه فردی که اصلاً سیگار نکشیده سلامتی خود را باز میابند.
زندگی ِ بدون سیگار، کیفیت زندگی را بالاتر می‌برد و علاوه بر این باعث می‌شود توان بیشتری داشته باشید، کمتر دچار استرس شوید و از زندگی بیش از پیش لذت ببرید.
البته زندگی بدون سیگار، الزاماً یک زندگی بدون استرس برای شما به ارمغان نمی‌آورد. یکی از بهانه‌های سیگاری‌ها این است که فکر می‌کنند کشیدن سیگار استرس آنها را کاهش می‌دهد. اما بجای اینکه از نیکوتین برای استرس حریف بسازند، باید راه‌های جدید و بهتری را برای پیشگیری و مقابله با استرس پیدا کنند.
برای اینکه بتوانید شرایط را کنترل کنید تا کمتر دچار استرس و فشارهای عصبی شوید، می‌توانید با یک دکتر مشاور در مورد راه‌های پیشگیری از بروز استرس مشورت کنید. همچنین می‌توانید خودتان در این خصوص مطالعاتی را در کتاب‌ها و سایت‌های مرتبط مطالعه نمایید تا مانع ایجاد استرس و در نهایت بازگشت به سیگار شوید.

هیچ نظری موجود نیست: