۱۳۹۱ خرداد ۹, سه‌شنبه

فنگ شویی انسانی فنگ شویی جامع


 چشم دل باز کن که جان بینی                  آنچه نادید نیست آن بینی

هدف کلی فنگ شویی:

ایجاد نظم تعادل و هماهنگی در میان تمام ابعاد وجودی اعم از جسمی و روحی و روانی انسان و ارتباط محیطی وی با داخل و خارج است .
فنگ شویی کامل به چهار دسته تقسیم می گردد

1- فنگ شویی شخصی : که در آن به ایجاد نظم و پالایش در وسایل شخصی- مکان ها ی شخصی و دیگر مسائل شخصی پرداخته میشود و آن مقدمه ای برای فنگ شویی های بعدی است

2- فنگ شویی جسمانی : جسم فیزیکی انسان همواره محلی است که اگر در نحوه رفتار با آن و تغذیه آن از نظم و تعادل پیروی نشود دچار مشکلاتی خواهد شد که گاه به اختلالات روحی و روانی نیز منجر خواهد شد.باید توجه داشته باشیم چه می خوریم و چه می آشامیم.یک روده یا اندام گوارشی سالم و منظم همواره نشان از یک انسان سالم و متعادل دارد لذا توجه به مسایل جسمی بسیار اهمیت دارد . این بخش اختصاص به مسائل جسمی و بطور کلی سلامت جسم دارد.

3- فنگ شویی روحی و روانی:

در این بخش به پالایش فکر و ایجاد نظم فکری پرداخته می شود.
افکار بیهوده و کنترل نشده همواره آرامش و سلامت فکری را از انسان سلب نموده، باعث بروز مشکلات روحی و روانی متعددی می شود که در تمام صحنه های زندگی اثر سوء خود را باقی می گذارد.لذا یک ذهن و روان متعادل می تواند بهترین نوع نظم و هماهنگی را در خود و محیط پبرامون خود پدید آورد و ازهستی و مخلوقات خداوند نهایت استفاده و لذت را ببرد و بر پایه تعادل زندگی خود را طراحی و برنامه ریزی نماید.
4- فنگ شویی محیطی:
و در پایان در فنگ شویی محیطی به بررسی موقعیت مکان زندگی یا کار پرداخته شده و با بکار گیری اصول و تکنیک های متعدد و کاربردی فنگ شویی هماهنگی بین انسان و محیط را به حد اعلای خود خواهد رساند ، به گونه ای که تمام اجسام و اشیاء به صورتی قرار گیرند که با یکدیگر و ساکنین آن مکان در هماهنگی قرار گیرند و زمینه های آرامش را برای ساکنین آن مکان فراهم آورند.

فنگ شویی شخصی:

همگی ما دارای وسایل و لوازم شخصی هستیم،محلی را برای قرار دادن وسایل در اختیار داریم.هنگامیکه به بیرون از منزل می رویم ، برخی از وسایل خود را در کیف قرار می دهیم. مقداری پول یا لوازم دیگر را در جیب های خود قرار میدهیم.

آیا تا کنون به این فکر کرده ایم که:

1- چه میزان از وسایلی که در کمد شخصیمان است لازم و ضروری و چه میزان آن غیر ضروری است .

2- آیا به نسبت اندازه کمد خود در آن وسایل قرار داده ایم ؟
3- چه تعدادی از وسایل شخصی خود را دوست داریم و از آن استفاده می کنیم و چه میزان را دوست نداریم و از آن استفاده نمی کنیم ؟
4- هنگامی که از خانه بیرون می آییم و وسایل را در کیف خود قرار می دهیم آیا نظم را در قرار دادن وسایل خود در کیف رعایت می کنیم ؟
5- وسایل ضروری را درون کیف خود قرار می دهیم یا نه ؟
6- نسبت بین وسایل و اندازه کیف خود را رعایت می کنیم ؟
7- ته کیفمان تمیز و پاک است یا خرده های خوراکی و وسایل ریزه کوچک در آن ریخته است ؟

8- هفته ای چند بار کمد یا کیف شخصیمان یا لباس های خود را می شوییم وآن ها را از آلودگی ها رها میکنیم ؟

9- در جیبهای لباسهایمان چه چیزهایی قرار می دهیم ، کدام لازم و ضروری اندوکدام غیر لازم و غیر ضروری اند ؟

10- آیا مقدار مشخصی پول به همراه داریم یا در هر جیب لباسمان کمی پول گذاشته شده است که اطلاعی از مقدار آن در هر جیب لباسمان نداریم .
و بسیاری دیگر...
با کمی تامل در موارد فوق و بر طرف نمودن آن ها به زودی در خواهیم یافت که رعایت نظم و تعادل و هماهنگی در لوازم و مکان های شخصی چقدر می تواند در آرامش فکری و رفع استرس های ما موثر باشد . و اعمال آنان مقدمه ایست برای کسب سلامت جسمی و روحی و روانی و ایجاد هماهنگی و نظم در محلی که در آن سکونت داریم.

با پالایش مکانها و فضاهای شخصی خود از کمد ، کیف ، لباس ها و دیگر مکان ها و وسایل شخصی انرژی مثبت را در آن به جریان انداخته و ار آثار و پیامدهای عالی آن بهره مند خواهیم شد.


فنگ شویی جسمانی :
همواره یکی از دارایی های انسان را بدن سالم وی تشکیل می دهد و بهره مندی از بدن و جسم سالم از نعمت های بسیار بزرگ خداوند به شمار می رود . به طور کلی دو اصل بسیار مهم در روند سلامت جسمی ما کمک شایانی می کنند که این دو : تغذیه و ورزش هستند .

*رعایت رژیم غذایی مناسب و پیروی از اصول تندرستی در کنار انجام مداوم ورزش های متناسب و کم عارضه تا میزان بسیار بالایی سلامت جسمانی ما را تامین می کند
 
غذا بنابر تعریف کارشناسان تغذیه و کتاب فیزیولوژی انسان عبارت است از : ماده ای که برای رشد و مرمت و تولید حرارت و کار و تهیه مواد تنظیم کننده بدن (هورمونها-ویتامینها و آنزیمها)مورد نیاز است .غذا باید قابل هضم و جذب باشد و بعد از جذب –قابل اکسیده شدن برای تولید حرارت و کار و همچنین قابل ذخیره شدن در بدن و یا برای مرمت اعضا ء و رویش و رشد آن باشد.بنابراین تغذیه باید در خدمت اعمال حیاتی بدن قرار گیرد لذا غذا خوردن فقط برای لذت جویی و ارضاء خواسته های لذت بخش نیست بلکه کارهای بسیار مهم دیگری نیز در بدن انجام می دهد.

بر اساس حکمت الهی در خلقت انسان با نیازمندیهای گوناگون و با احتیاجات متعدد آفریده شده است. یک رژیم غذایی متعادل باید با توجه به احتیاجات روزانه –سنی و جنسی باشرایط گوناگون زندگی – سلامتی – بیماری – خصوصیات محیطی و زیستی و فعالیت های گوناگون شغلی تنظیم گردد.قادر متعال بر اساس علم و حکمت و رحمت –کلیه احتیاجات انسانی را که خود آفریده – در نظر گرفته و غذاهای متناسب با آن را در طبیعت آفریده است و بدن را طوری طراحی کرده که بتواند نسبت به آنها میل داشته باشد و آنها را با اشتها مصرف کند و سیستم جذب و دفع آن را برای انسان ،به طور دقیق تنظیم کرده است. برای گمراه نشدن و استفاده صحیح به انسانها پیامبرانی درونی (عقل )و پیامبرانی بیرونی (انبیا)عطا کرده است .وقتی انسان به مهمترین مواد مورد احتیاج بدن از قبیل :پروتئین ها ،چربی ها ،کربوهیدراتها و مواد معدنی و ویتامینها که به به صورت میوه ها وسبزیها؛گوشت؛روغن هاوشیرینی های موجود درطبیعت نگاه کند؛ می بیند که هرکدام ازآنها براساس (کل شی خلقناه بقدر*والذی قدرفهدی)چگونه دقیق ومنظم وقابل استفاده ومفیدآفریده شده است.

تا مادامی که بشراین قوانین طبیعی راکه خدا آفریده است رعایت کند زندگی سالم و شادی بخش خواهد داشت؛ولی اگر تخلف کند تاوان سنگینی خواهد پرداخت.

تغذیه:
 ( اگر بیمار هستیم غذایی را انتخاب کنیم که داروی ما باشد و اگر سالم هستیم غذایی بخوریم که بیمار نشویم) به طور معمول انسانها در طول شبانه روز دو تا سه وعده غذا میل می کنند و از طریق غذاها انرژی لازم را به جسم داده تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند .

شناسایی آنچه که جسم آدمی نیاز دارد و مصرف غذاهایی که این نیازها را بر طرف کند همواره تغذیه مناسب و موثر خواهد بود و فعالیت سلول های بدن را بهینه سازی می کند
 
متاسفانه روند زندگی این عصر و کیفیت مواد غذایی امروزی سبب بروز مشکلات بسیاری اعم از جسمی یا روحی یا روانی برای وی شده است و همین عوامل از جمله عوامل مهم مرگ های زودرس و بیماری لاعلاج یا صعب العلاج بوده است یا هست

لذا بسیار مهم است که چه غذاهایی می خوریم و برای تغذیه روزانه خود را از چه مواد غذایی استفاده می کنیم

بدن ما به میزان متعادل و مشخصی از ویتامین ها ،چربی ها ،پروتئین ها ،آب و قندها نیاز دارد و مقدار متشابهی از این موارد بطور متفاوت در غذاها و مواد غذایی موجود هستند .قندها و چربیها از جمله مواردی هستند که در میزان استفاده از آن باید دقت کافی به عمل آید زیرا استفاده بیش از حد آنها موجب بروز بیماری برای انسان می شود

میوه ها و سبزی ها مقادیر بسیار زیادی از ویتامین های مورد نیاز بدن ما را تامین می کنند . پروتئین ها به دو صورت حیوانی و گیاهی یافت می شود . پروتئین های حیوانی در گوشت و پروتئین گیاهی در گیاهان و غذاهای گیاهی یافت می شود

آب :
 4/3 وزن بدن را آب تشکیل می دهد و از مهمترین مواردی است که کوتاهی در مصرف آن اختلالاتی را سبب خواهد شد

مقدار مشخصی از لبنیات و مصرف غذاهای گیاهی به همراه آب کافی می تواند نیازهای بدن را تا حد زیادی بر طرف کند

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه شود این است که امروز مردم هر روز از شیرهای پاستوریزه استفاده می کرده و آنرا کاملترین غذا برای وعده های غذایی خود و به خصوص صبحانه که از مهمترین وعده های غذایی است می‌دانند. در صورتی که امروزه تحقیقات پزشکی شیر پاستوریزه و هموژنیزه گاو را عامل بیماری هایی چون پوکی استخوان، سرطان پستان ، آلرژی ها ،دیابت ،تصلب شرایین ، مشکلات گوارشی ، آسم و برخی دیگر می داند .
دکتر فرانک اوسکی در کتاب خود تحت عنوان شیر نخورید می نویسد باید همگی مصرف شیر را قطع کنیم و اضافه می کند که این اعتقاد که شیر لازمه سلامتی و جزء مهمی از رژیم غذایی انسان است امروزه افسانه ای بیش نیست

*شیر و فرآورده های آن منابع کلسیم هستند ولی در صورتی که نتوانیم از شیرهای طبیعی و سالم استفاده کنیم می توانیم از گیاهانی با برگ تیره نظیر کلم – براکلی و ... که منابع سرشاری از کلسیم هستند مصرف کنیم .
نكات تغذيه اي:

1- از مصرف چربي به مقدار زياد خودداري كنيد. زيرا چربي در معده به مدت طولاني باقي مانده و سبب منحرف ساختن خون از مغز، عضلات و ساير بافتهاي بدن بسمت معده ميگردد. همين امر موجب پديد آمدن حالت رخوت و بي حالي تا 6 ساعت ميگردد

2- حداقل در طول روز يك غذاي غني از آهن مصرف كنيد. آهن در نقل و انتقال اكسيژن در بدن نقش مهمي دارد. منابع خوب آهن شامل: گوشت قرمز، مرغ، غلات و كشمش ميباشد.

3- الكل يك ماده مسكن و خواب آور بوده و موجب كم آبي ميگردد. كافئين نيز با آنكه در كوتاه مدت يك محرك ميباشد اما پس از چند ساعت موجب رخوت ميگردد. پس از مصرف هر فنجان كافئين حتما يك ليوان آب براي جبران آن بنوشيد

4-  مصرف آرد سفيد، شكر، برنج، كافئين، الكل، شيرين كننده هاي مصنوعي، نمك و غذاهاي آماده را به حداقل برسانيد.

زمان خوردن مواد غذایی


نوشيدن يك ليوان آب پرتقال در هنگام شب ، باعث سوزش معده و عصبانيت مي شود در حاليكه نوشيدن همين ليوان آب پرتقال هنگام صبح به عمل هضم كمك كرده و باعث توليد انرژي بيشتري مي شود.

براي مثال خوردن سالاد و گوجه فرنگي در ظهر، باعث جذب كامل آن خواهد شد در حاليكه در شب، به معناي تهاجم غيرقابل تحملي براي معده خواهد بود.

تمامي مواد غذايي كه ما مصرف مي كنيم مي توانند در برخي از ساعات روز سودمندتر باشند

خوردن مواد غذايي در ساعاتي كه بيشتر مفيد و قابل جذب بدن باشند مانع بروز چاقي و باعث حفظ وزن مناسب بدن نيز مي گردد .

يك اصل كلي درباره بهره گيري از غذاها در وقت مناسب وجود دارد. بهتر است براي ناهار، غذايي مناسب و كامل خورد و در شب غذايي سبك.
مطلب مهم ديگر اين كه درهنگام شب بايد آب نوشيد چرا كه آب هنگام شب بدن را بهتر پاكيزه مي كند. تغذيه در زمان مناسب به معناي نيرو بخشيدن بيشتر به ساختمان بدن است.

يافته هاي اين پژوهش ها يك اصل كلي نيست و نمي توان به طور قطعي بيان كرد كه خوردن فلان ماده غذايي در فلان وقت مفيد است. اصل اين است كه براي به دست آوردن كفايت تغذيه اي بايد در رژيم غذايي خود كنترل انرژي، تعادل، تنوع و ميانه روي بين مواد غذايي را مورد توجه قرار دهيم.

*****************************
اکثر اوقات گرسنه تان نیست. وقتی غذایی بو، ظاهر یا مزه خوبی دارد، شما واقعاً گرسنه نیستید، اما ممکن است خلاف این را تصور کنید. بیشتر غذاها باعث تحریک حس چشایی شما می شوند، حتی اگر گرسنه هم نباشید.
با وجود مسائل دیگری مثل استرس، فشارهای روحی، مشکلات شخصی یا کاری، اضطراب، و بحران های زندگی، چه اول هفته باشد چه تعطیلات آخر هفته، چه روز باشد و چه شب، چه تنها باشید و چه با دوستان و خانواده، می توان گفت که شما 24 ساعت شبانه روز گرسنه نیستید، اما ممکن است تصور کنید که هستید.

برخورد و مواجهه شما با انواع غذاها به طرق مختلف صورت می گیرد: تعارفات دوستان، دسرهای مختلف، بوی پاپکرن در سینما، و ....شناخت این تحریکات احساسی و بصری، به شما کمک می کند تا بتوانید جلوی واکنش های خود را که منجر به خوردن زیاد می شود، با وجود گرسنه نبودن، بگیرید. همین که به خود یادآور شوید که گرسنه تان نیست، خود کمک بسیار خوبی برای شما خواهد بود.

ممکن است دلایلی برای این کار خود داشته باشید، دلایلی که باعث می شود شما مدام به غذا فکر کنید و با وجود گرسنه نبودن، خوردنتان را برای خود توجیه کنید. بهانه های زیادی مثل "از اینکه تاکسی پیدا نکرده بودم، عصبانی شده بودم" یا "بدون چتر زیر باران مانده بودم" و... خیلی از این دلایل می تواند برای متقاعد کردن شما برای خوردن غذا کافی باشد. اما اگر راستش را بخواهید، این دلایل چندان هم معقول نیستند.

البته در مواقع عصبانیت، غذا می تواند مانند دارویی مُسکِن خشم شما را خاموش کند. اما فکر کنید، آیا وقتی غذا می خورید عصبانیتتان واقعاً از بین می رود؟ یا اینکه خستگی ناشی از خوردن، قوای شما را برای داد و بیداد بیشتر تحلیل می برد؟ فکر کنید ببینید چه زمانهایی آستانه ناراحتی شما واقعاً دچار چالش می شود؟ وقتی خسته اید؟ چه زمانهایی غذا برای شما جایگزین خواب می شود؟ آیا دردهای احساسیتان با خوردن کاهش می یابد؟
آیا تصور می کنید ارزشش را دارد به خاطر این عادت زیان بخش—که احساس تسکین موقت به شما می دهد—وزنتان روز به روز بالا رود، بیماری های مختلف به سراغتان بیاید، و اعتماد به نفستان هم روز به رو کاهش یابد؟ ایا واقعاً ارزشش را دارد؟

البته می دانم که تغییر در رویه و رفتار انسان، دشوار بوده و همیشه با ناراحتی همراه است. همین که بتوانید وزنتان را حتی خیلی کم هم پایین بیاورید، خود نوعی تغییر است. و یادتان باشد که بدون ایجاد تغییر در شیوه زندگی، هیچ پیشرفتی صورت نمیگیرد. اما راه هایی هست که با استفاده از آنها می توانید این ناراحتی ها را کاهش دهید. شما عادت داشتید با خوردن غذا، دردهایتان را تسکین دهید، حالا خیلی راحت می توانید به یک روش دیگر هم عادت کنید.

آیا شما هم از روی عادت غذا می خورید، نه از روی گرسنگی؟ شناسایی این عادات نیاز به بررسی، راهنمایی و صبر دارد، اما بیش از همه اینها به صداقت نیازمند است. وقتی تا زمانیکه اشتباهتان را قبول نکرده باشید، قادر نخواهید بود تصمیم به ترک آن بگیرید.

خیلی غیرمعقول است اگر توقع داشته باشیم به یکباره عادات غذاییمان متحول شود و به جای خوردن غذا از روی عادت و اعتیاد، با آرامش و معقولانه غذا بخوریم. کاری که می توانید برای از بین بردن این عادات اشتباه انجام دهید، این است که عادات دیگری را جایگزین آن کنید. این انتخاب های جدید، وزن شما را به طور تدریجی کاهش خواهد داد نه یکباره. پس تصمیم بگیرید، دیگر وقتش رسیده است که تحولی عمده در زندگیتان ایجاد کنید.
غذاها مواد مخدر در خود ندارند، اما این قدرت را دارند که به همان اندازه مواد مخدر شما را دامنگیر خود کنند. کسی که تصور می کند با غذا خوردن درد و عصبانیتش فروکش میکند، احتمالاً از بچگی این عادت را در خود ایجاد کرده است. اما این عادت نادرست دیگر فایده ای برایتان ندارد، باید عادت دیگری را جایگزین آن کنید.
من به شما می گویم که وقتی گرسنه نیستید اما باز به سوی غذا می روید، چه باید بکنید. وقتی غذایی را پخته شده و آماده جلوی رویتان می گذارند، کارهای زیادی میتوانید انجام دهید. باید بتوانید دربرابر وسوسه خوردن خود را کنترل کنید.
وقتی چند ساعتی بیشتر نیست که غذا خورده اید، اما باز فکر خوردن چیز دیگری در ذهنتان است، کاری که برای جلوگیری از وسوسه خوردن می توانید بکنید این است که ساعتتان را برای یک یا دو ساعت دیگر تنظیم کرده و خود را به کاری مشغول کنید. بعضی وقت ها من خودم وقتی ساعت را کوک می کنم، آنقدر مشغول کاری می شوم که وقتی ساعت زنگ می خورد، حتی فراموش می کنم که به چه دلیل ساعت را کوک کرده ام.
یکی از بیمارانم خانمی است که در روند تغییر عادات غذاییش خاطره ای برایم تعریف کرده است. او می گفت که در یک روز آفتابی وقتی مشغول پیاده روی در خیابان بود، مردی را مشاهده می کند که مشغول خوردن بستنی قیفی است (محرک چشمی). او با استفاده از این تکنیک سعی می کند که وسوسه خود را خاموش کند و با خود میگوید: "به چیز دیگری فکر کن، از خیابان رد شو، و با خنده از خیابان عبور می کند. او خود را مطمئن کرده بود که همه چیز تمام شده است. دو دقیقه بعد، لباس زیبایی در ویترین مغازه ای می بیند و با مشاهده آن فکر بستنی به کلی از ذهنش می پرد.
مشخص است که این خانم خیلی خوب روی این تکنیک کار کرده است و به محض مشاهده قیف بستنی، عکس العمل نشان داده و سعی داشته حواس خود را به چیز دیگری معطوف کند. همه ی ما باید اینگونه باشیم تا بتوانیم در مقابل وسوسه خوردن مقاومت کنیم. همه چیز در ذهن ما شروع می شود. پس باید ذهنمان را برای این واکنشات آماده کنیم.
علاوه بر این متد، راه های دیگری هم برای مقاومت در برابر خوردن وجود دارد. می توانید به خودتان انگیزه بدهید! مثلاً به خودتان انگیزه بدهید که برای مجلس عروسی یکی از بستگان که در راه است، باید وزنتان را کاهش دهید. یا برای شاد کردن و جلب رضایت دوست پسر، دوست دختر، یا همسرتان باید اینکار را انجام دهید. با وجود چنین انگیزه هایی در شما، وقتی غذایی به شما تعارف می کنند، دیگر زیاده روی نمی کنید، یا باوجود سیر بودن، دوباره و دوباره غذا نمی خورید. قصد، خودداری و اراده قوی میتواند به شما در این زمینه کمک کند.
با این تکنیک ها، حتی اگر از خوردن کامل این غذاها هم پرهیز نکنید، مطمئناً میزان کمتری غذا برای خود خواهید کشید، زودتر دست از غذا خوردن برمی دارید و با حرص و ولع کمتری غذا می خورید.
اولین بار ممکن است کمی برایتان سخت باشد و عذاب بکشید، چون کاری است که عادت به انجام آن ندارید. مهم نیست که در ابتدای ایجاد این عادت در خود چقدر سختی بکشید، اما مطمئن باشید عذاب آورتر از چاقی و بیماری نیست. هیچ چیز بدتر از این نیست که وقتی برای خرید لباس بیرون می روید، دست خالی برگردید چون هیچ لباسی به اندامتان مناسب نیست و سایز شما لباس گیر نمی آید.
با ایجاد این تغییرات مثبت، نتایج مثبتی نیز مشاهده خواهید کرد. از گفتن هر صحبت منفی درمورد خودتان شدیداً اجتناب کنید، اینکار فقط اعتماد به نفستان را پایین آورده و در برداشتن این قدم مهم سستتان میکند.
برای گرفتن نتایج بیشتر و بهتر، می توانید در آنِ واحد چند تغییر در زندگیتان ایجاد کنید. شاید اگر یک روش به تنهایی کافی نباشد، ترکیب چند روش بتواند کمکتان کند. مهم این است که هدف داشته باشید و قدم اول را بردارید. همه چیز به خودی خود پیش می رود.
گاهی اوقات ممکن است بااینکه چند روش را پیش میگیرید، اما آن لحظه اجتناب از خوردن باز هم برایتان آزار دهنده باشد. اما این به آن معنا نیست که باید دست از تلاش بردارید. این فقط یعنی نتایج به دست آمده به آن اندازه نبوده است که تغییر کلی در زندگیتان ایجاد کند و شما باز باید تلاش کنید. با تلاش بیشتر، و حتی شکست خوردن، عادت نادرست قدیمی کم کم در شما از بین می رود و رفته رفته به موفقیت نزدیک تر می شوید.
برای از بین بردن عادات و رفتارهای سابق باید بتوانید روش ها و متدهای مختلف را امتحان کنید. مطمئناً تلاش زیادی لازم است تا به آنچه می خواهید برسید. برای هرکس روش متفاوتی ممکن است جوابگو باشد، چون هر فرد نسبت به محرک های مختلف، به طرز متفاوتی واکنش می دهد. ترکیبی از چند روش معمولاً نتیجه بیشتری را در بر خواهد داشت. باید خلاق باشید.
عادات غذاییتان را بررسی کنید. از کوچکترین آنها هم گذشت نکنید. نگویید قهوه اشکالی ندارد یا سبزیجات چاق نمی کند. آیا خودتان غذا را آماده می کنید؟ یا کس دیگری برای شما سرو می کند؟ آیا هرچه برایتان سرو می شود را تمام و کمال میل می کنید؟
یکی از بیماران من عادت داشت که پشت سر وعده های غذایی هم باز خوراکی های مختل بخورد. او چندین ماه با این عادت نادرست خود مقابله کرد. هفته ی پیش که با او صحبت می کردم، او گفت الان چند وقت است که بعد از شام حتی یک تکه بیسکویت هم نخورده است. این خانم بااینکه 59 ساله است، اما با اراده قوی خود توانشته است دربرابر این مشکل مقاومت کند.
یادتان باشد اگر موادغذایی کمتری بخرید، غذای کمتری درست کرده وسرو کنید، کمتر هم خواهید خورد. این روشی بسیار عالی است.
اگر غذایی ظاهر، بو یا مزه خوبی ندارد، نخورید، مجبور نیستید! ما ایرانی ها عادت داریم هر چه که در بشقابمان می کشیم را تا انتها بخوریم، اما این کار به هیچ وجه ضرورت ندارد. ممکن است بگویید که غذا حیف و میل می شود. اما آیا فکر میکنید اگر آن غذا را داخل بدنی بریزید که هیچ نیازی به آن ندارد، حیف و میل نمی شود؟؟ پس بهتر است که بیرون بریزید تا آسیب های کمتری هم ببینید.
اگر برایتان پیش آمد که نتوانستید جلوی خودتان را بگیرید و از برنامه تان تخلف کردید، ناامید نشوید و آن را یک شکست تصور نکنید. می توانید دوباره به برنامه تان برگردید. با خودتان فکر کنید که برای جلوگیری از بروز دوباره چنین رفتاری چه باید بکنید. هرچه زودتر به برنامه تان برگردید، انگیزه و هدفتان کمتر از بین می رود.


و در نهایت سه اصل مهم را در تضمین سلامتی به یاد داشته باشید :
* تا زمانی که گرسنه نشده اید بر سر سفره ننشینید .
* قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید .
* شب، هنگام خوابیدن اجابت مزاج کنید .

استرس و مواد غذایی
استرس چيست؟
استرس فشاري است كه در اثر تغييرات ايجاد شده در محيط به بدن تحميل مي شود. بعضي از استرس ها مفيد هستند، اما وقتي از كنترل خارج مي شوند، بدن به صورت هاي مختلفي از آثار سوء آن ها رنج مي برد.
استرس تحميل شده، انرژي بدني و ذهني را تحت تأثير قرار مي دهد. به دنبال استرس، كاهش انرژي ذهني و بدني، خستگي، بي خوابي، تحريك پذيري و احساس افسردگي، افزايش ضربان قلب، بالارفتن فشار خون، افت قندخون، آسيب پذيري سيستم ايمني و تغيير در وضعيت اشتها ايجاد مي شود. مجموع موارد ذكر شده تأثيرات نامطلوبي بر فعاليت فرد سالم گذاشته و باعث تضعيف بدن مي شوند.
در شرايط استرس، توليد سلول هاي ايمني نوع لنفوسيت
T افزايش مي يابد ومقدار زيادي سم در بدن انسان جمع مي شود. توليد هورمون آدرنالين به دنبال استرس و شرايط ناموزون با بدن، افزايش مي يابد. توليد بيشتر آدرنالين به بدن كمك مي كند تا انرژي بيشتري براي مقابله با شرايط جديد داشته باشد. از طرفي توليد آدرنالين، ذخاير موادقندي را تخليه مي كند. افزايش ترشح هورن هاي بدن، پاسخ طبيعي بدن ما به استرس است. غذا بر روي فعاليت مغزي تأثير مي گذارد. به عبارتي موادغذايي بر روي فعاليت تركيبات شيميايي به نام نوروترانسميتر( انتقال دهنده هاي عصبي ) اثر مي گذارند. اين تركيبات براي هوشياري بدني لازم هستند.
شايد اين سؤال براي شما هم پيش آمده باشد كه آيا غذا در كنترل استرس مؤثر است يا نه؟
مصرف موادغذايي در زمان استرس بر پايه شواهد علمي است. اكثر مردم به اين موضوع واقف هستند كه در زمان استرس بيشتر غذا مي خورند و انتخاب آنها بيشتر از گروه مواد قندي و نشاسته اي است.
اسيدهاي آمينه براي ورود به مغز از طريق جريان خون مغزي، با اسيدآمينه تريپتوفان رقابت مي كنند و اجازه ورود به تريپتوفان را نمي دهند. مصرف مواد حاوي كربوهيدرات توليد هورمون انسولين را تحريك مي كنند. ترشح هورمون انسولين از ورود اسيدهاي آمينه به مغز جلوگيري كرده و فقط به اسيدآمينه تريپتوفان اجازه مي دهد تا وارد سلول مغزي شود. تريپتوفان باعث ترشح هورمون سروتونين مي شود و سروتونين از مهمترين ناقلين مغزي است و كاهش آن سبب بي خوابي، بي علاقگي، فقدان انرژي، عدم تمركز حواس و افسردگي مي شود.
توجه به اين موضوع مهم است كه غذاهايي كه ترشح سروتونين را افزايش مي دهند، داراي چربي هاي پنهان هستند، بنابراين همانطور كه سطح سروتونين( هورمون آرام بخش ) افزايش مي يابد، چربي هم وارد گردش خون مي شود. علاوه بر اين بدن در پاسخ به استرس، هورمون كورتيزول بيشتري ترشح مي كند. افزايش ترشح هورمون كورتيزول، ترشح اسيد معده را زياد كرده و به مخاط معده آسيب مي رساند.هورمون كورتيزول فعاليت هورمون انسولين را مختل مي كند، و چربي ها را كه به طور ناآگاهانه در زمان استرس وارد بدن مي شوند، به راحتي ذخيره مي كند.
در سنين بالاي 40 سال كاهش متابوليسم( سوخت و ساز) بدن، فرد را براي استرس آماده تر مي كند. در اين شرايط هورمون هايي ترشح مي شوند كه اشتها را زياد كرده و چربي را ذخيره مي كنند.
چه موادغذايي باعث ايجاد استرس مي شوند؟
كافئين ماده اي محرك است كه در قهوه، چاي، كولاها، شكلات و تعدادي از داروها وجود دارد. مصرف زياد موادغذايي حاوي كافئين همانند استرس عمل مي كند و گاهي اوقات علائم آن را بدتر مي كند.
يك ماده محرك، ترشح اسيد معده و هورمون هاي تيروئيدي را بيشتر مي كند. اين مسئله ضمن ايجاد اضطراب، فعاليت كليه ها را بيشتر مي كند. با افزايش فعاليت كليه ها، دفع ادراري افزايش مي يابد.
كافئين، همچنين جذب آهن دريافتي از طريق مواد گوشتي مانند( گوشت مرغ و قرمز) را مهار مي كند و سبب ايجاد كم خوني ناشي از فقر آهن مي شود.
اغلب مردم كافئين را به عنوان عاملي محرك براي افزايش انرژي مصرف مي كنند. اين يك احساس كاذب از انرژي است و در واقع غدد فوق كليوي را خسته مي كند؛ چون هورمون هاي آدرنالين كه هورمون هاي استرس ناميده مي شوند، از غدد فوق كليوي ترشح مي شوند.
كافئين مي تواند سردرد ايجاد كند، بنابراين مصرف آن را كاهش دهيد و در صورت تمايل به مصرف قهوه، قهوه بدون كافئين را مصرف كنيد.
از عوامل محرك ديگر فسفر است كه به نوشيدني هاي گازدار اضافه مي كنند. مصرف نوشابه هاي گازدار، تعادل كلسيم و فسفر بدن را به هم مي زند. عدم تعادل بين كلسيم و فسفر، باعث كاهش كلسيم خون و افزايش برداشت كلسيم از استخوان ها و افزايش خطر پوكي استخوان به خصوص در خانم ها مي شود. فسفر همچنين بر روي اسيد كلريدريك معده كه براي هضم غذا لازم است، تأثير منفي مي گذارد و علاوه بر آن براي افرادي كه مشكل دفع دارند، مضر است. آب هاي معدني و آب چشمه فسفر ندارند.
افزودني ها و نگه دارنده هايي مانند نيتريت و نيترات كه به موادغذايي مانند سوسيس، كالباس و ماهي دودي براي محافظت از تخريب اضافه مي كنند، با مواد شيميايي، تركيب شده و موادي به نام نيتروزامين ها را توليد مي كنند.
مونوسديم گلوتامات از افزودني هايي است كه مردم خاور دور براي حفظ رنگ سبزي هاي كنسروي و گوشت هاي پخته اضافه مي كنند. اين تركيب شيميايي باعث سردرد، واكنش هاي پوستي و سوزش در ناحيه پشت گردن مي شود.
بهترين راه حل براي كاهش اثرات مواد افزودني، كاهش مصرف غذاهاي حاوي مواد افزودني است.
مصرف بيش از حد موادقندي ساده مانند شكر نيز به عنوان عاملي براي ايجاد استرس و تحريك پذيري شناخته شده اند. مصرف بيش از حد موادغذايي حاوي قندهاي ساده مانند دونات، كيك وشكلات در طول روز باعث خستگي و تحريك پذيري فرد مي شوند كه با افزودن مقداري مواد حاوي پروتئين، اثر اين مواد را مي توانيد مهار كنيد.
چگونه از طريق مصرف موادغذايي با استرس مبارزه كنيم؟
1- روز خود را با مصرف يك ليوان آب پرتقال تازه يا آب ميوه هاي طبيعي حاوي ويتامين
C شروع كنيد و در بقيه روز آب زياد بنوشيد، براي اين كه وقتي بدن تحت استرس است بدن شما ويتامينC بيشتري احتياج دارد. يك ليوان آب ميوه تازه، نياز اضافي شما را تأمين مي كند.
نوشيدن حداقل 8 ليوان آب، بدن شما را از بي آبي حفظ مي كند و مانع تحمل استرس اضافي براي بدن شماست.
2- براي صبحانه؛ يك عدد موز، مقداري موادغذايي حاوي فيبر زياد و ماست كم چرب استفاده كنيد، چرا كه موز منبع غني ويتامين
B6 است كه براي سوخت و ساز لازم است، به خصوص زماني كه سوخت و ساز بدن مانند مواقع استرس سريع است . توجه كنيد كه مصرف مكمل هاي اضافي ويتامين B لازم نيست، چون ممكن است استرس اضافي به بدن تحميل كنيد.
دستگاه گوارش شما، استرس وارد شده را احساس مي كند، بنابراين دريافت موادغني از فيبر در طول روز كمك مي كند تا طوفان ايجاد شده در اين دستگاه فروكش كند.
مصرف ماست كم چرب 2 خاصيت مهم براي بدن دارد:
الف) حاوي پروتئين است كه بدن در شرايط استرس به آن احتياج دارد. ب) وجود چربي كم موجود در آن به عنوان حامي خوبي براي سيستم ايمني بدن مي باشد.
3- فقط يك فنجان قهوه در طول روز مصرف كنيد و از مصرف موادغذايي حاوي كافئين در بقيه روز خودداري كنيد ، زيرا:
كافئين كليه دستگاه هاي بدن را تحت تأثير قرار مي دهد. فعاليت بدن را افزايش و سرعت جذب املاح را كاهش مي دهد. كافئين اضطراب شما را زياد مي كند و اين آخرين چيزي است كه شما به آن احتياج داريد.
4- از مصرف شيريني به عنوان ميان وعده پرهيز كنيد. به جاي آن از غلات كامل، نان كم چرب تهيه شده با شير و انواع كيك هاي ساده خانگي استفاده كنيد.
ترشح هورمون هايي كه در زمان استرس زياد است، سبب ترشح تركيبي به نام
NPY از مغز مي شود. NPY تمايل به مصرف شيريني و مواد قندي را زياد مي كند.
اگر شما به تمايل خود در مصرف شيريني پاسخ مثبت دهيد، در بقيه روز درگير اين تمايل خواهيد بود. در نتيجه مواد غذايي اي را مصرف خواهيد كرد كه خاصيت تغذيه اي ندارند.
بسيار بهتر است براي مقابله با تمايل به مصرف شكر، از نان هاي تهيه شده با آرد كامل و شكر كم، استفاده كنيد.غلات كامل، سلول هاي مغزي را براي ترشح سروتونين تحريك مي كنند. هورمون سروتونين آرام بخش است.
5- نمايه گليسميك ( توانايي بالا بردن قند خون به وسيله يك ماده غذايي خاص) يا (
GI) مواد غذايي را بشناسيد. اين شاخص به ما نشان مي دهد مواد قندي( كربوهيدرات ها) با چه سرعتي تبديل به قند مي شوند و سطح قند خون را بالا مي برند. هر اندازه اين شاخص پايين تر باشد، مواد حاوي كربوهيدرات ديرتر تبديل به قند مي شوند. بنابراين سطح قند خون را بيشتر مي توانيم كنترل كنيم و بيشتر احساس آرامش مي كنيم. هم چنين از احتمال ورود و ذخيره چربي هاي ناخواسته جلوگيري مي كنيم. انوع شيريني، نان سفيد و سيب زميني، نمايه گليسميك بالا دارند و موادغذايي اي مانند ماكاروني، برنج، لوبيا نمايه گليسميك پايين تري دارند.

عادات سالم براي جلوگيري از استرس

1- از افت قند خون جلوگيري كنيد و وعده هاي منظم، كوچك و سالم بخوريد.
2- از ميان وعده هاي كم انرژي مانند هويج، كرفس، ذرت بو داده ي بدون روغن، و كيك هاي برنجي با شكر كم استفاده كنيد.
3- از انوع ميوه هاي تازه و آب ميوه ها به عنوان طعم دهنده هاي شيرين استفاده كنيد.
4- جوشانده هاي گياهي براي تسكين اعصاب مناسب هستند؛ مي توانيد آنها را با يك قاشق غذاخوري عسل ميل كنيد.
5- مصرف غذهاي حاوي تريپتوفان مانند مغزهاي گياهي(پسته، بادام، فندق و...) ، موز و غلات كامل، دستگاه عصبي را تسكين مي دهند.
6- مصرف مقدار كمي پروتئين در طول روز مانند پنير، تخم مرغ، مرغ و گوشت در شرايط استرس خستگي شما را رفع مي كند. اگر جزء افرادي هستيد كه خيلي زياد دچار استرس مي شويد ، هميشه مقداري از مواد حاوي پروتئين آماده را همراه داشته باشيد
7- غلات كامل و موادغذايي حاوي فيبر، چرخه ايجاد گرسنگي را به تعويق مي اندازند. انواع ميوه، سبزي، ماست كم چرب و پنير نيز همين كار را انجام مي دهند.
8- از انواع غذاهاي بدون چربي يا كم چربي استفاده كنيد.
9- وعده هاي غذايي را حذف نكنيد.
10- براي مقابله با استرس راه ديگري به غير از غذا خوردن پيدا كنيد.
11- براي رفع خستگي پس از كار روزانه ورزش كنيد. ورزش هايي را انتخاب كنيد كه مورد علاقه شما هستند و به شما آرامش مي بخشند. ورزش كمك مي كند تا كالري اضافه سوخته شود، سلامت قلب و ريه ها افزايش يابد و ذهن شما از چيزهايي كه باعث ايجاد استرس هستند، دور نگه داشته شود.
12- روزانه به مدت 30-20 دقيقه و 3 بار در هفته به صورت منظم ورزش كنيد.
13- در شرايط استرس از داروهاي آرام بخش استفاده نكنيد.
14- ياد بگيريد كه اهداف خود را زمان بندي كنيد.
15- اهداف واقعي انتخاب كنيد نه غير واقعي.
16- مهارت هاي مديريت زمان را ياد بگيريد.
17- زماني را براي تهيه فهرست غذاهايي كه نياز داريد، اختصاص دهيد و از انتخاب موادغذايي با ارزش تغذيه اي كم پرهيز كنيد.


فنگ شویی روحی و روانی :

حاکمیت زندگی ماشین و قرار گرفتن در عصر تکنولوژی همواره آرامش را گوهری کمیاب نموده است . سختی های موجود در زندگی امروزی و دغدغه های همراه آن انسان را در حصار افکار و نگرانی ها ،ترس ها و استرس ها قرار داده است .
در این میان اهمیت به مسائل روحی و روانی دو صد چندان می شود .
روح و روان یک انسان گسترده ترین و مهمترین ابعاد وجودی یک انسان هستند و مسائل مربوط به آن ها نیز بسیار پیچیده است .
ولی در ذیل سعی می نماییم به طور کلی مواردی که انسان با توجه و عمل آن ها می تواند تا حد زیادی به آرامش فکری و روحی دست پیدا کند ذکر نماییم :
1- حتما برای امور روزمره خود برنامه ریزی قبلی داشته باشید .
2- در وسائل شخصی خود از رنگ های محرک زیاد استفاده نکنید .
3- تمرینات تنفسی که باعث تعادل نیمکره های مغزی می شوند را به طور مستمر انجام دهید .
4- متوجه خواب و استراحت خود باشید . خواب کافی در سلامت روح و روان بسیار موثر است.
5-  در همه امور به خدا توکل کنید .همواره او را به یاد داشته باشید و با نام او کارها را آغاز کنید. یاد خدا آرام بخش قلبهاست *
6- بدبینی را از خود دور کنید و خوشبینی و مثبت نگری را جایگزین کنید .
7- روابط اجتماعی خود را بهبود بخشیده ،قوی تر و سالم تر نماییم و از انزوا و گوشه نشینی دوری کنید .
8- همواره با خدا راز و نیاز کنید و حرف های دلتان را به او در میان بگذارید .
9- ورزش در روند دستیابی به آرامش روحی و روانی بسیار موثر است .
10- از روش هایی مانند مراقبه و یوگا برای کسب آرامش و تعادل روحی روانی استفاده کنید .
11- تکنیک های مراقبه ، ریلکسیشن و خود آسایی عمیق در دستیابی به آرامش بسیار موثرند .
12- وابستگی های خود را به حداقل یا قطع نمایید . نسبت به دنیا و مسائل آن وابستگی نداشته باشید .
13- همواره عاشق خود باشید . اولین کسی که باید به او عشق بورزید خودتان هستید .
14- وقتتان را بیهوده تلف نکنید و از اهمال کاری و مسامحه کاری دوری کنید و سعی کنید هر روزتان از روز قبل پر بارتر باشد .
15- در مورد مسائل مختلف احساس گناه نکنید .
16- هر مشکل و سختی در زندگی حامل پیامی است . سعی کنید پیام های مشکلات را دریافت نمایید تا مقدمه پیروزی های شما باشد .
17- از غرور ، حسادت،کینه و دروغ دوری کنید .
18- هیچگاه در گذشته زندگی نکنید و نگرانی بیهوده در مورد آینده نداشته باشید . به وظیفه خود عمل کنید . همت داشته باشید و به جلو پیش روید و همیشه انگیزه رشد را در خود پرورش داده و حفظ نمایید .
19- حتی اگر دلیلی برای خنده ندارید لحظاتی را بخندید ، خنده باعث تقویت و تنظیم ارگانیسم بدن و آرامش روحی روانی می شود .
20- از اصول و تکنیک های فنگ شویی محیطی استفاده کنید، آنها را بکار گیرید و محیط و وسائل موجود در آن را با خود هماهنگ کنید تا آرامش پیدا کنید .
21- از مطالعه غافل نشوید، حداقل روزی نیم ساعت مطالعه داشته باشید .
22- با خود و دیگران صادق باشید و همواره صداقت پیشه باشید .
23- در مسیر کمال انسانی حرکت کنید و سعی کنید در زندگی آگاهی های روحی خود را افزایش داده . همواره در طلب کسب علم و آگاهی در مورد مساول مربوط به انسان و خالق او باشید .
24- هدیه بدهید و هدیه بگیرید تا محبت و مهر در میان شما و نزدیکانتان بیشتر شود .
25- در دنیا زندگی نکنید ، بر دنیا زندگی کنید ، ازدنیا و مخلوقات و موجودات آن در جهت کمال خود استفاده کنید .
26- افراط و تفریط نکنید و در همه موارد حد تعادل را رعایت کنید .
27- هنگام بی میلی و کسالت از هیچ غذایی استفاده نکنید.
28- اخلاق و رفتار نیکو و پسندیده داشته باشید .
29- روحیه گذشت را در خود پرورش داده و صبور باشید .
30- کارهای نیک خود را فراموش کنید و منتظر پاداش آن نباشید .
31- بدی هایی که دیگران در حق شما کرده اند را از یاد ببرید و برایشان طلب آمرزش و هدایت از درگاه خدا کنید.

در نهایت پس از آموختن اصول و روش های کاربرد فنگ شویی محیطی و هماهنگی خود با محیط و اشیاء موجود در آن و بررسی تاثیرات آن ها خود را در هماهنگ ساختن کامل با محیط قرار داده و از اثرات شگرف و شگفت آن بهره مند خواهید شد و کیفیت زندگی خود را بهبود خواهید بخشید .

زندگی سراسر آرامش و سُرور را برایتان آرزومندم .....

هیچ نظری موجود نیست: