۱۳۹۲ اردیبهشت ۹, دوشنبه

آب چغندر فشار خون را کاهش می‌دهد


دانش و فناوری

آب چغندر فشار خون را کاهش می‌دهد

یک تجربه تحقیقاتی جدید در لندن نشان می‌دهد، نوشیدن روزانه آب چغندر موجب پایین آمدن فشار خون می‌شود. مصرف روزانه آب چغندر و رستنی‌های حاوی نیترات خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی را کاهش می‌دهد.
طبق تحقیقات پروفسور آمریتا آهلووالیا (Amrita Ahluwalia) ، محقق هندی و پروفسور بیولوژی عروقی دانشگاه کوئین‌ماری لندن، نوشیدن روزانه ‌آب چغندر فشار خون را پایین می‌آورد.
به موجب گزارش منتشره در وب‌سایت "نچرال نیوز"، افراد مبتلا به فشار خون بالا در صورتی که روزانه به طور متوسط ۸ اونس (نزدیک به ۲۵۰ گرم) آب چغندر بنوشند فشار خونشان حدود ۱۰ میلی متر جیوه پایین می‌آید.
بر پایه این گزارش که در مجله علمی "هایپرتنشن" متعلق به انجمن قلب آمریکا چاپ شده است، پژوهش‌گران همچنین تأکید کرده‌اند که یافته‌های آنها هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد و به این معنا نیست که با افزودن آب چغندر به رژیم روزانه غذایی می‌توان به سرعت به نتایج درمانی رسید.
مروری بر پژوهش جدید
خانم آمریتا آهلووالیا و تیم تحت سرپرستی او نسبت به نتایج درمانی مصرف گیاهان حاوی نیترات، از قبیل چغندر و دیگر رستنی‌های حاوی برگ‌های سبز بسیار خوش‌بین هستند. آنها بر این نظرند که افزودن این مواد به رژیم غذایی روزانه سلامت قلب و عروق را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی را کاهش می‌دهد.
یک لیوان ‌آب چغندر قرمز (لبو) حاوی حدود ۲ / ۰ گرم نیترات است. این مقدار نیترات را می‌توان با خوردن یک کاسه بزرگ پر از کاهو یا ۲ عدد چغندر نیز به دست آورد. نیترات طی فرایند هضم ابتدا تبدیل به نیتریت و سپس اکسید نیتریک در خون می‌شود. اکسید نیتریک جریان خون را تسهیل کرده و عروق خونی را منبسط می‌کند.
پروفسور آهلووالیا می‌گوید، تیم او از تجربه این که حتی مقدار کمی نیترات می‌تواند به چنین نتایج باارزشی بیانجامد شگفت‌زده شده است. وی همچنین افزود، این پژوهش ثابت کرد، افراد مبتلا به فشار خون بالا برای رسیدن به نتایج درمانی نسبت به افرادی با فشار خون طبیعی به نیتریت بسیار کمتری نیاز داشتند.
در همین حال او یاد‌آور می‌شود که هنوز نمی‌توان به تأثیرات بلندمدت مصرف این نوشیدنی بر روی فشار خون اطمینان داشت.
چگونگی آزمون
این بررسی بر روی ۷ مرد و ۸ زن مبتلا به فشار خون بالا انجام شد که برای کاهش فشار خون خود هیچ نوع درمانی، از جمله درمان دارویی دریافت نمی‌کردند.
از آزمون‌شوندگان خواسته شد، ۲۵۰ میلی لیتر آب حاوی حجم کمی از نیترات یا آب چغندر بنوشند. سپس آنها به مدت ۲۴ ساعت تحت نظر بوده و فشار خونشان در تمامی این مدت اندازه‌گیری می‌شد.
فشار خون نشان‌‌گر نیروی خون در مقابل دیواره رگ‌های خونی است که بر پایه دو عدد نشان داده می‌شود. اولین عدد مربوط به فشار خون سیستولیک یا ماکزیمم و دومین عدد نشان‌دهنده فشار خون دیاستولیک یا مینیمم است.
فشار خون سیستولیک مربوط به زمانی است که قلب ضربان دارد و فشار خون دیاستولیک مربوط به زمانی است که قلب در حال استراحت بین ضربان‌ها قرار دارد.
در این آزمون، در آنهایی که آب چغندر دریافت کرده بودند هم فشار سیستولیک و هم فشار دیاستولیک پایین آمد.
این نتیجه حتی پس از آنکه نیتریت موجود در خون آنها به میزان پیش از مصرف این نوشیدنی رسید نیز ادامه یافت و برای بیش از ۲۴ ساعت دوام داشت.
منبع : آلمان

هیچ نظری موجود نیست: