فنون ريلكس تراپي(1):
آرامش عضلاني
● در اثر ترس و اضطراب و تنش حاصله تنسTense) )يا انقباض عضلاني ايجاد ميشود. بنابراين براي كاهش ترس و اضطراب ميتوان تنش زدايي كنيم يا عضلات را وانهاده كنيم. نهايتاً در قبال آرامش و يا ريلكس تن، آرامش روان نيز ايجاد ميشود.
● بيحركتي و رهايي عضلات بسرعت ميتواند تنش حاصله و تنس عضلاني را كم كند و اضطراب و تنشهاي فكري را كاهش دهد
.
● براي درك و آگاهي از ريلكس عضلات را در حالت تنس يا انقباض شديدتر قرار ميدهيم تا بعد از رهايي ، هم تفاوت انقباض و ريلكس را درك كنيم و هم به ريلكس عميق تري برسيم.
● تنس يا انقباض عضلاني در قسمتهاي مختلف ناراحتيهاي متفاوتي را ايجاد ميكند. تنس در گلو و تارهاي صوتي موجب لرزش يا خشن شدن صدا، تنس در عضلات سر موجب سردرد، و تنس در روده ها موجب كوليت يا دل دردهاي عصبي ميشود. بنابراين يك ريلكس عميق ميتواند همزمان تمام تنس يا تنش هاي حاصله را برطرف كند.
● براي ريلكس عضلاني در پنج مرحله از پاها شروع ميكنيم و بعد دستها و سر و صورت، عضلات شكم ، كمر و سينه ؛ و در آخرين مرحله به تمرينات مركب بطوري كه چند عضله با هم ريلكس شوند اقدام ميكنيم.
● براي ريلكس ميتوان از تمركز فكر بر روي عضلات استفاده كرد و آنها را شل و كرخت و بي حس كرد و با كنترل ذهني تمام عضلات را از حالت تنس خارج نمود؛ و از ريلكس تمركزي ميتوان در تمام حالات و شرايط استفاده بهينه كرد.
● وقتي عضلات با تمركز فكري ريلكس ميشوند بدين معنا نيست كه واقعاً عضله شل شده باشد بلكه با تمركز فكر پيامهاي انتقال عصبي را مجهز به كاهش تحريك عصب سمپاتيك ميكند و عضله از حالت تنس حاصله از تنش خارج و به حالت وانهادگي يا ريلكس در مي آيد.
● مرحله لتارژي يا موت كاذب از عميق ترين مراحل ريلكس است بطوري كه فرد در اين مرحله كاملاً بي حس ميشود و اگر تيغي به عضلات او بزنيد احساس درد نخواهد كرد. در اين حالت آرامش به حد اعلاي خود ميرسد و شخص در حالت خلسه و از خود بيخود شدن دور از هرگونه اضطراب و تشويش خاطر قرار ميگيرد.
● بعد از رهايي و شل و كرخت كردن عضلات ممكنست احساس سنگيني در عضلات حس شود و ميتوان با تمركز فكر احساس سنگيني را افزود تا حدي كه نتوانيم حركتي كنيم و به مرحله آرامش عميق تر برسيم زيرا ايجاد سنگيني در اوج ريلكس است.
● در هر وضعيتي اگر خود را سنگين حس كنيد و اگر بطور كلي هميشه آرام و متين و سنگين حركت نماييد از يك آرامش هميشگي برخوردار خواهيدشد.
● در اثر احساس سنگيني ريتم تنفسي و ضربان قلب نيز آهسته و آرام خواهد شد و اين سنگيني موجب سنگيني و متانت در شخصيت شما نيز خواهد شد.
● يوگا ورزش روحي است كه مبادرت به تمرين آن موجب تقويت اعصاب و تنظيم و تقويت غدد داخلي و مقاوم شدن روح و ريلكس عضلاني و در نهايت كسب آرامش خواهد شد.
● براي كسب آرامش از طريق استحمام ابتدا بايد با استفاده از آب گرم تنس عضلاني را كاهش داد و سپس با آب سرد شور و نشاط و تقويت اعصاب را ايجاد نمود؛ به طور كلي با استحمام روزانه مي توان به آرامش خوبي رسيد.
● دستگاه ارتعاش دهنده موجب تحريك عضلات ميشود و احساس شادابي و ريلكس ميكند. با تحريك مداوم عضلات چهره ميتوان در حفظ جواني و جلوگيري از چين و چروك صورت اقدام نمود.
● حمام آفتاب موجب تحريك عضلاني ميشود و ايجاد شور و نشاط مينمايد و روي دم و بازدم منظم و تقويت اعصاب شديداً مؤثر است؛ البته آفتاب شديد با تحريكات شديد فرد را عصبي تر نيز ميكند ولي استفاده بهينه از آفتاب شخص را خوش مشرب و اجتماعي ميكند.
فنون ريلاكس تراپي؛
1 ـ آرامش عضلاني
2 ـ آرامش تنفسي
3 ـ آرامش مغز
4 ـ دفع سموم رواني
5 ـ تخيلات ذهني آرام بخش
6 ـ بيوفيدبك آرامش
7 ـ آرامش متعالي
8 ـ آرامش كاربردي
منبع :
Relax therapy ريلاكس تراپي
آرامش تن، روان ، ذهن
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر